Wat verdient een schoonmaker

wat verdient een schoonmaker

Ben je op zoek naar een schoonmaker voor bij jou thuis of voor een bedrijf? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de kosten die je kwijt zult zijn.

Wat verdient een schoonmaker is dan ook niet voor niets een veel gezochte term op internet door mensen die op zoek zijn naar een schoonmaker of mensen die aan de slag willen gaan in de schoonmaak om hun brood te verdienen.

Hieronder lees je meer over het zoeken naar een schoonmaker, waar je op moet letten en welke kosten je ongeveer kunt verwachten.

Wat kost een schoonmaker per uur?

De kosten voor schoonmaken zijn verschillend per bedrijf en werkzaamheden. De prijs die gevraagd wordt voor het schoonmaken van een woning is ook vaak anders dan voor het schoonmaken van een huis.

Verder zijn de kosten die je betaalt als klant ook afhankelijk van de hoeveelheid werk die er geleverd moet worden, de frequentie waarop er schoongemaakt moet worden en de afstand die de schoonmaker moet afleggen naar de plek waar hij of zij te werk moet gaan.

Het is altijd aan te raden om te kiezen voor een schoonmaker uit de buurt, zodat je voordelig uit kunt zijn.

Het uurtarief schoonmaker is over het algemeen verschillend voor bedrijven en particulieren. Als particulier kun je een schoonmaker inhuren voor een bedrag dat ligt tussen de € 12,50 en € 15,- per uur.

Wat verdient een schoonmaker bij bedrijven? Zul je dan denken. Dat is verschillend en afhankelijk van meerdere zaken.

Gaat het om een grote oppervlakte en is er veel werk? Dan is dat vaak voordeliger dan als het om minder werk gaat.

Als er vaker wordt schoongemaakt dan is dat vaak ook voordeliger dan wanneer er bijvoorbeeld 1 keer in de week iemand langskomt.

Hieronder zie je de gemiddelde prijs per uur voor zakelijke schoonmakers.

Soort uurtariefGemiddelde prijs per uur
Goedkoop€ 10,-
Gemiddeld€ 12,50
Duur€ 15,-
Uurtarief in de randstad€ 25,-
Zwart€ 5,- tot € 7,50
salaris schoonmaker berekenen

Schoonmaker salaris

Het uiteindelijke salaris van de schoonmaker is niet het bedrag dat je per uur betaald. Dat is wel het geval als je de schoonmaakkosten zwart betaald, als is dat af te raden.

Zwart betalen betekent dat er geen belastingen worden afgedragen en dat de schoonmaker ook niet verzekerd is.

Hieronder beantwoorden we in het kort een aantal veel gestelde vragen met betrekking tot de verdiensten van een schoonmaker.

Wat verdient een gemiddelde schoonmaker?

Een schoonmaker bij een bedrijf verdiend gemiddeld een bedrag van € 10,- tot € 25,- per uur. Dat zijn de bruto inkomsten voor het bedrijf waarvan de belastingen nog worden afgetrokken en waaruit de loonkosten voor de schoonmaker betaald worden.

Wat verdient een schoonmaakster per uur netto?

De netto verdiensten per uur zijn verschillend en afhankelijk van de omstandigheden. Na aftrek van belastingen en premies voor onder andere loonheffing, blijft er een netto bedrag per uur over.

Wat verdient een schoonmaker per maand?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid werk die een schoonmaker verricht en het uurtarief.

Als een schoonmaker voor een gemiddeld tarief bij bedrijven schoonmaakt en daar 24 uur per week mee bezig is, dan verdiend hij: 96 x € 12,50 = € 1200,- bruto.

Wat verdient een schoonmaakster zwart?

Het inhuren van een schoonmaker en deze zwart uitbetalen kan aantrekkelijk lijken omdat je dan weinig betaald.

Je bent dan gemiddeld tussen de € 5,- en € 7,50 per uur kwijt. Het nadeel is dan wel dat je geen belastingen betaald, dat de schoonmaker niet verzekerd is en dat jullie beiden strafbaar zijn.

Wat verdient een zelfstandige schoonmaker?

Wil je aan het werk als zelfstandig schoonmaker? Dan verdien je gemiddeld een bedrag van € 25,- per uur exclusief btw. Hierover moeten nog wel de loonbelasting en premies afgedragen worden.

Wat verdient een schoonmaker in het ziekenhuis?

Een schoonmaker in het ziekenhuis verdient vaak meer dan een schoonmaker die andere bedrijven schoonmaakt.De inkomsten zijn daarbij afhankelijk van de werkzaamheden.

Gaat het om schoonmaken van bijvoorbeeld onderzoekskamers, operatiekamers of andere ruimtes die specifiek in een ziekenhuis voorkomen? Dan moet de schoonmaker ook getraind zijn om daarin te kunnen werken. Het uurtarief is dan ook hoger dan voor een particuliere schoonmaker.

Vergelijken

Nu je antwoord hebt gekregen op de vraag: Wat verdient een schoonmaker? Kun je op zoek gaan naar een geschikte schoonmaker.

Of je nu op zoek bent naar een schoonmaker voor bij jou thuis of voor jouw bedrijf, het is altijd aan te raden om een goede vergelijking te maken.

Plan een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden en de werkzaamheden te bespreken. Vraag ook naar de kosten die je per uur betaald en eventuele bijkomende kosten.

Voor bedrijven geldt, dat het verstandig is om meerdere offertes aan te vragen die je kunt gebruiken voor het maken van een degelijke vergelijking.

Anderen bekeken ook: