Schoonmaker inhuren eenmalig

schoonmaker inhuren eenmalig

Als je het huis eens grondig wilt schoonmaken, dan kun je daarvoor de hulp inschakelen van een schoonmaker.

Heb je geen behoefte aan een schoonmaker op regelmatige basis? Dan kun je ook een schoonmaker inhuren eenmalig. Je bespreekt dan de werkzaamheden en de kosten die je gaat betalen om de klus te klaren.

Wil je een schoonmaker inhuren eenmalig, dan is het handig om te weten waar je op moet letten. Hieronder lees je daarom meer over het inhuren van een schoonmaker, welke kosten je kunt verwachten en hoe je een goede schoonmaker kunt vinden.

Wat doet een schoonmaker?

De werkzaamheden van een schoonmaker kunnen behoorlijk uiteenlopen en verschillen uiteraard per geval.

Werkzaamheden die over het algemeen uitgevoerd worden zijn het schoonmaken van meubels, stofzuigen, dweilen, het schoonmaken van een badkamer of een keuken, de ramen wassen, vuilnisbakken legen en nog veel meer.

Een schoonmaker inhuren eenmalig doe je vaak als je een grote klus voor de boeg hebt. Dat kan bijvoorbeeld voor de grote voorjaarsschoonmaak, als je een nieuw huis wilt betrekken en deze goed wilt schoonmaken of als je bijvoorbeeld een huis wilt laten schoonmaken dat verkocht is.

Welke kosten kun je verwachten?

Een schoonmaker inhuren eenmalig, kan het beste bij een schoonmaakbedrijf. De prijs die je betaald voor het eenmalig laten schoonmaken van jouw huis is afhankelijk van meerdere factoren.

Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid werk die er verricht moet worden en de oppervlakte. De tarieven voor eenmalige schoonmaak, zijn ook vaak hoger dan wanneer je op regelmatige basis een schoonmaker wilt laten langskomen.

In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de prijzen die je gemiddeld kunt verwachten als je een schoonmaakbedrijf laat komen.

DienstGemiddelde prijs
Schoonmaker inhuren per uur€ 15,- tot € 25,-
Schoonmaker eenmalig inhuren voor 6 uur€ 90,- tot € 150,-
Schoonmaker inhuren voor 16 uur (2 dagen)€ 240,- tot 400,-
direct een ervaren schoonmaker inhuren

Prijsopbouw

De prijs die je betaalt voor een schoonmaker inhuren eenmalig is afhankelijk van verschillende factoren. Voor het grootste deel gaat het om arbeidskosten.

Daarnaast wordt ongeveer 5 procent van de prijs gevraagd voor voorrijkosten en ongeveer 5 procent voor materiaalkosten. De prijs wordt beïnvloed door de omvang van de klus.

Dat wil zeggen de oppervlakte die schoongemaakt moet worden en hoe vuil het huis is. Ook de keuze voor een schoonmaakbedrijf is van invloed op de prijs die je gaat betalen.

Vergelijk daarom verschillende partijen met elkaar om de beste prijs te kunnen krijgen.

Samen schoonmaken

Ga je een schoonmaker inhuren eenmalig, dan kun je een flinke besparing op de kosten realiseren door zelf ook te helpen. Bespreek vooraf de werkzaamheden en de kosten die je kunt verwachten.

Geef daarbij duidelijk aan welke wensen jij hebt en wat je precies schoongemaakt wilt zien. Als je meewerkt, dan kun je de helft van het werk doen en ook een groot gedeelte zelf doet.

Spreek van tevoren af welke werkzaamheden jij kunt doen en welke werkzaamheden je wilt laten doen. Zo ontstaat er geen verwarring tijdens de schoonmaak.

Goed om te weten

Voordat je een keuze maakt voor een schoonmaakbedrijf, is het goed om op de hoogte te zijn van een aantal zaken.

Maak altijd een vergelijking van verschillende aanbieders om tot de beste prijs te komen. Het is verstandig om een afspraak te maken met de schoonmaker om de mogelijkheden en de werkzaamheden te bespreken.

Zo krijgt de schoonmaker een beeld van de klus en kun jij een beeld krijgen van de kosten die je kunt verwachten.

Leg ook altijd afspraken vast op papier zodat je achteraf geen verrassingen kunt krijgen met betrekking tot bijvoorbeeld de rekening.

Schoonmaker vinden

Nu je op de hoogte bent van de mogelijkheden is het van belang dat je een goede schoonmaker vindt voor jouw klus.

We raden je aan om voor een eenmalige klus een schoonmaakbedrijf in te huren dat professioneel te werk gaat. Er kunnen afspraken gemaakt worden met betrekking tot de werkzaamheden en de kosten die je betaald.

Maak altijd een vergelijking van verschillende bedrijven en hou een kennismakingsgesprek.

Je kunt dan peilen of er een klik is en je kunt aangeven welke wensen en behoeften jij hebt met betrekking tot de schoonmaakwerkzaamheden.

Door offertes op te vragen kun je een goed beeld krijgen van de prijzen die er gevraagd worden.

Kies je voor een bedrijf in de buurt, dan ben je vaak voordeliger uit omdat de voorrijkosten dan lager zijn. Naast het vergelijken van prijzen is uiteraard de kwaliteit het belangrijkst.

Je kunt de kwaliteit van een bedrijf beoordelen door ervaringen van andere klanten te bekijken en te vergelijken. Dat doe je door online te zoeken naar ervaringen en beoordelingen.

Als je een keuze hebt gemaakt, leg de afspraken die je maakt dan vast op papier zodat de schoonmaak zo snel mogelijk kan beginnen.

Anderen bekeken ook: